Autumn Leaves

Når høsten kommer blir jeg til en levende klisjé. Jeg boltrer meg i levende lys, ullgensere, filmer, bøker og te. Jeg elsker lyset når sola ligger lavere på himmelen og kaster lange skygger som skaper duse farger, og den kalde, krystallklare lufta.  

Men jeg liker også melankolien som kommer snikende om høsten. Eller rettere sagt, er det et elsk/hat forhold. For meg er det alltid som om høsten er den egentlige starten på et nytt år. Nytt skoleår, nytt studie eller ny jobb. Når omgivelsene i tillegg skifter så markant er det vanskelig å la være å bli litt sentimental. ”Nytt år, nye muligheter” tenker jeg mye oftere om høsten, enn i januar.

Det er fint å kunne reflektere over livet av og til, på bussen på vei til jobb eller skole med musikk på ørene. Men som student har høstene også vært veldig tunge. Lange, mørke dager, uten noe særlig å se frem til før jul. Og før jula kan komme, må eksamen bli bestått. I år er dette heldigvis lettere fordi jeg jobber. Men det er også likevel litt vanskelig fordi kjæresten min bor i København, og jeg føler meg litt ensom. 

Jeg og han har gjort det til en tradisjon og alltid gjøre noe ut av høstferien. Da baker vi, drar på hytta, går høstturer og tar obligatoriske høstbilder. I år ble også dette litt annerledes, fordi han skulle reise bort i løpet av de dagene jeg hadde fri. Men første delen av høstferien hadde vi noen utrolig fine dager i København. 

Dro på fest, laget vår beste pizza, gikk kveldstur i en park, dro på kino og spiste sushi. Får så lyst til å bare bli hver gang jeg reiser dit. Når vi kom til Trondheim hadde vi noen dager før han dro, hvor vi gjorde våre typiske høstting. 

Men så måtte han reise, og jeg dro alene på hytta for første gang. 

Jeg dro kanskje mest for å bevise for meg selv at jeg klarte å være alene én helg. Jeg kjente meg både veldig selvstendig og ensom på samme tid. Men jeg tror det er sundt å føle seg litt ensom av og til. Så sett bort i fra at jeg drakk meg halvfull begge kveldene for å unngå å bli redd for skumle klovner som lusker i mørket, var det en veldig bra opplevelse.