En liten kur for mørketida

Hei og hå! Jula lister seg sakte nærmere (ok da, fortsatt fem uker igjen), og nå er vi kommet til den mørkeste tida på året. Den siste timen på jobb begynner det å skumre. Himmelen blir mørkeblå og rosa i horisonten, og lekene på bakken blir vanskelig å finne i mørket før vi går inn. Når jeg tar bussen hjem klokka halv fem er det allerede bekmørkt. I disse dager er det tida for å gjemme seg under dyna, vente på jula, og drømme seg inn i en annen verden. Derfor har jeg laget en liste over mine beste serier, som må ses.

Mr. Robot

Mr.Robot.jpg

Mystisk dramaserie om hackeren og outsideren Elliot, som etter hvert finner ut at han er en del av noe stort. SÅ spennende! Stort pluss for store overraskelsesmoment, realistisk databruk og gode skuespillere.

Silicon Valley

Mye, mye, myyye bedre enn Big Bang Theory! Kjempemorsom serie, nerdete og god stemning.

Utopia

Drama, action, dommedagsprofetier og etiske dilemma. Her skjer det masse, hele tiden. Utrolig spennende, i tillegg til estetisk vakre bilder og sterke farger. Så utrolig synd at denne ble lagt ned etter to sesonger!

Mad Men

Dette er jo tidenes dramaserie, som absolutt alle bør se. Episodene flyter over i hverandre, og dramatiske hendelser fremstilles som en del av tidens løp. Man blir så sterkt knyttet til karakterene, og på siste episode hadde jeg hjertet i halsen mens tårene rant, uten helt å skjønne hvorfor. Rett og slett et mesterverk.

Stranger Things

Mystiske hendelser i amerikansk småby, retro åttitalls-stemning, nerdete vennegjeng, high school-drama, og en politihelt som kjemper mot korrupte forskere. Denne serien har alt. Skikkelig E.T.-stemning, bare for voksne/unge. Yes please.

SKAM

Og sist men ikke minst: Er du norsk, under 30 og ikke har sett SKAM enda, bør du skamme deg (hehe..).