God jul

Hei på deg! Det har blitt lite aktivitet her de siste ukene, på grunn av mye farting og ting som skjer. For eksempel så sitter jeg på flyet hjem fra Bergen mens jeg skriver dette. Jeg har også vært i København og besøkt Jonas, og kjører derfor på med litt julestemning med bilder derfra.

DSCF3636_Fotor2.jpg

Jeg tenkte jeg skulle skrive et slags avsluttende innlegg, kanskje reflektere litt over høsten, men mest for å si god jul før jeg tar en oppladingspause i skrivinga. Selv om jeg ikke har fått skrevet så mye som jeg hadde håpet i løpet av denne høsten er jeg fornøyd med å ha klart å komme i gang med dette bloggprosjektet som jeg har tenkt på så lenge. Nå er den i gang, og må få lov til å utvikle seg i det tempoet det tar.

DSCF3678_Fotor.jpg

En ting jeg har oppdaget om meg selv de siste årene, er at jeg ikke er en av dem som kan ha tusen baller i lufta på en gang. Har jeg en jobb eller en utdanning bruker jeg så mye energi både fysisk og psykisk på å konsentrere meg om den ene tingen, at det ikke blir noe særlig til overs til andre ting. For eksempel har jeg ikke overskudd til å jobbe ved siden av et fulltidsstudie, slik som mange gjør. Har prøvd meg litt i et frivillig verv, men det blir bare halvhjertig og ender med at jeg får dårlig samvittighet fordi jeg ikke klarer å delta eller engasjere meg like mye som jeg skulle ønske. Dette er noe jeg har lært meg, og fortsatt kanskje må å lære, å akseptere om meg selv. 

DSCF3722_Fotor.jpg

Derfor gleder jeg meg veldig nå til å ha et helt halvt år hvor jeg kun kan konsentrere meg om å skrive. Denne høsten har vært alt på en gang. Den har vært engasjerende, travel, langsom, stillestående, tung, ensom, fin, men mest av alt lærerik. Jeg har lært at jeg elsker å jobbe med barn, jeg har lært at jeg klarer meg på egenhånd, og at jeg trenger rom til ta å mine egne tanker og psyke på alvor. Jeg har store og små mål for vinteren og våren som kommer, men det største målet er kanskje å skritt for skritt klare å opparbeide meg som freelance skribent. Så får vi se hvordan det går. Med disse tankene sier jeg god jul til deg som måtte lese dette, og så snakkes vi i 2017!