København

Det lukter stramt av røyk i oppgangen. Utenfor vinduet vårt står det et stort tre, med noen få kastanjer som har overlevd den milde vinteren. Pengene er brukt opp på alle små ting man må kjøpe til en helt tom leilighet (og litt fordi alt egentlig koster 1,22 ganger mer enn det vi tror det gjør). Og til tross for alle innkjøpene føles leiligheten fortsatt stor og tom, for alle tingene våre er i Norge og kommer senere. Det lyder gjenklang i veggene når noen ler høyt. Leiligheten vil formes til et hjem med tiden, men det er et eventyr å pakke ut klær i tomme skap. Å ta metro fra en ny stasjon til en annen, spise på plasser vi aldri har spist, se på alle folkene, være en av dem. Kjøpe økologiske pølser fra pølsebod. Og snart skal vi kjøpe et kart til å henge på veggen, og markere alle holdepunkt og steder vi liker, og etter hvert også gjøre byen til vårt hjem.

Kommentarer