Chilli sin carne

Nå har jeg levd over to uker som veggis! Det tenkte jeg vi kunne feire med en oppskrift på chilli sin carne, som jeg laget forrige torsdag. Den ble så utrolig god at vi brukte restene som vegetarfyll i taco. Har tidligere vært skeptisk til vegetarfyll i taco, for jeg syns ofte det blir litt smakløst og for lite å tygge på, men denne var perfekt! Glemte dog i farta å ta bilder, så derfor får dere bilder av pizzaen som vi laget på mandag istedenfor hehe. Den pizzaen er forøvrig så god at vi alltid lager den vegetarisk uansett.

Dette var det jeg brukte i chillien:

2ss olje

1 hel rødløk

4 fed hvitløk

1 stor rød chilli

Tomatpurré

4 dl grønnsaksbuljong

1 pk santamaria chilli con carne kryddermix

2 pk hakkede tomater

½  stor søtpotet

2 gulrøtter

1 boks med mais

1 boks med chillibønner

Det jeg gjorde var at jeg først hakket alle grønnsakene på forhånd. Jeg liker å skjære søtpotet og gulrot i små terninger. Så stekte jeg rødløk, hvitløk og chilli sammen med olje i en dyp stekepanne. Deretter hadde jeg i tomatpurré, buljong og chilli con carne mix og blandet det godt sammen, før jeg blandet i hakkede tomater, søtpotet og gulrot. Så la jeg lokk over og lot det hele koke i ca. 20 min. Når chillien var ferdigkokt, helte jeg til slutt oppi mais og chillibønner og lot det småkoke i et par minutter til. Det ble utrolig godt! Chillien er veldig smakssterk passer godt sammen med ris, eller som fyll til taco! NAM

Kommentarer