Fem filmtips

Hei, og god fredag! Denne uka har vært sånn ok jobbemessig, men har veldig lyst til å få til å strukturere hverdagen enda bedre med tanke på å få skrevet så mye som jeg ønsker. Men nå skal det i hvertfall bli herlig med helg! I kveld skal jeg gjøre noe veldig glitrete, så har i den anledning kjøpt meg noe som glitrer på seconhand. Ellers innså jeg i går at det plutselig var to uker til jeg skal reise på skriveferie. I januar bestemte jeg meg for at jeg trenger å prøve å reise en plass alene, og vil bruke anledningen til å skrive så mye som mulig. Har dog aldri gjort det før, så starter med noe så enkelt som en sydentur til Tenerife. Grugleder meg litt til det akkurat nå.

I dag hadde jeg egentlig tenkt å skrive en bokanmeldelse av boka jeg leser, men har ikke fått lest så mye som ønskelig, så den kommer neste fredag. I tillegg tenkte jeg at jeg skulle skrive et innlegg med mine første København tips i løpet av neste uke. Så stay tuned!

Denne fredagen har jeg istedenfor skrevet en liste over noen av mine beste filmtips! Jeg synes det er så vanskelig å velge ut filmer, det fins jo så utrolig mye bra. Elsker å bli sugd inn i et filmunivers så sterkt at jeg glemmer alt rundt meg og at alt egentlig er filmet at en kameramann. Her har jeg valgt ut fem filmer som jeg enten har sett ganske nylig, eller har lyst til å se igjen snart:

1. Cabaret

Denne kjøpte vi på dvd og så forrige helg. Den handler blant annet om kabarétlivet på 1930-tallet, og om hvordan det var å være homofil og jøde i Berlin under opptrappingen av Nazismen. Har lest Goodbye to Berlin av Christopher Isherwood, som er utgangspunktet for filmen, så kan hende jeg syns at filmen var ekstra bra av den grunn. Men jeg syns at stemningen i filmen er så herlig, og filmen så godt laget. Handlingen er på en måte inndelt i kapitler med kabarétnummer som en slags introduksjon til hvert kapittel. En lystig og ubekymret stemning, men med alvorlige undertoner som alltid minner oss på hvilken tid de er på vei inn i. Angrer meg bittelitt på at jeg ikke skrev bacheloroppgave om denne

2. Boyhood

Denne så jeg på kino når den kom ut, og har hatt lyst til å se den igjen siden. Så utrolig fin film, laget med så mye tid og sjel. Når filmen var ferdig var jeg forvirret over at jeg plutselig var tilbake i mitt eget liv.

3. Moonrise Kingdom

Elsker Wes Andersons filmunivers generelt, med all symmetrien, pastellfarger, rare mennesker og hurtige kamerabevegelser. Min favoritt er egentlig The Grand Budapest Hotel, men Moonrise Kingdom konkurrer sterkt, og denne har jeg også hatt lyst til å se igjen lenge. Kanskje det blir i helga?

4. Room

Husker ikke helt når jeg så denne, tror kanskje det var i høst? Uansett en så sterk film! Fin og vond på samme tid, og utrolig bra skuespillerprestasjon fra Brie Larson og Jacob Tremblay.

5. Captain Fantastic

Akkurat passe rar og akkurat passe fin. Minner litt om Little Miss Sunshine i stilen, men samtidig er den veldig annerledes. God stemning!

Håper ellers dere får en magisk helg! 

Kommentarer