VegetarFebruar

Når jeg var yngre og bodde hjemme, var jeg sikker på at jeg kom til å bli vegetarianer når jeg flytta ut. Kanskje mest fordi jeg tenkte at jeg fint klarte meg uten kjøtt i kostholdet mitt på den tiden. Men med årene har jeg blitt mer og mer glad i egentlig alt som har kjøtt i seg, og jeg kommer nok ikke til å kutte ut kjøtt hundre prosent fra livet mitt. Men både oss selv og jorda har godt av at vi alle spiser mindre kjøtt, så nå skal jeg og Jonas prøve oss som veggiser i en måned.

Har planlagt dette en stund nå, og en av de første dagene jeg dro på biblioteket for å skrive her i Køben, fikk jeg utdelt en infobrosjyre om dyre- og kjøttproduksjon i Danmark. Bakpå brosjyren var en link til en gratis kokebok med veggismat. Så da var det bare å begynne!

Denne boka er utrolig smart! I tillegg til varierende vegetaroppskrifter for ett helt hår, har de skrevet handleliste og matplaner for hver uke, samt budsjettplan og tips til hvor man får kjøpt gode varer. Det er oppskrifter som heller ikke bruker egg og melkeprodukter, så hvis man spiser egg og melk kan man bare endre oppskriftene deretter (som f.eks. å ha vanlig ost på lasagne). Verdt å sjekke ut! I tillegg tipser de om den tyske siden vianastore, hvor man kan bestille masse forskjellige vegetarprodukter relativt billig, noe som jeg absolutt kommer til å gjøre. Ser ut som de dog kun shipper til Danmark og Sverige av de skandinaviske landene. 

Jeg har forøvrig levd fire dager uten kjøtt, og merker stort sett ingen forskjell (kanskje ikke så rart foreløpig) bortsett fra at jeg kanskje er litt mer sulten enn vanlig og spiser oftere. I tillegg er jeg overrasket over hvor lett det er å legge om kostholdet på den måten. Det krever kun litt mer planlegging av måltider, og at man bruker litt mer tid på å kutte opp grønnsaker. Men ikke mye. Og ellers er det strålende lett!

Har også innført vegansk smørepålegg i livet mitt, noe jeg synes alle bør prøve (også om man ikke er vegetarianer)!

Kommentarer