Om litt av hvert

Det er mandag, og som vanlig har helgen slått meg litt ut av drift. Mandager er kroniske somledager for min del, så nå sitter jeg her på kvelden og jobber med blogginnlegg som skal komme i løpet av uka. På onsdag reiser jeg til Tenerife, og da skal jeg prøve å utelukkende jobbe med et skriveprosjekt. Jeg har gjort én produktiv ting i dag, og det er å rusle rundt i sentrum og ta bilder til København-guiden som jeg publiserer på onsdag.

Ellers var helgen fin: Jeg og Jonas spiste grønn buffet på restaurant på fredag, før vi så La La Land på kino. Den er SÅ bra! I tillegg leverte jeg inn søknad til Forfatterskolen i København, som lå på en veldig "kunstnerisk" plass (se bildet over). På lørdag hadde vi middagsselskap her hjemme. Vi lagde vegetarlasagne som ble alt for sent ferdig (men god!), brownies til dessert, og masse mojito i sportsflasker. Så utrolig hyggelig greie å invitere folk på middag!

På søndag hadde vi levd uten kjøtt i en måned, og det feira vi med å lage lammekoteletter. Nå er altså veggismåneden offisielt over. Jeg har lært utrolig mye om hvordan det går an å leve uten kjøtt på menyen. Fikk nesten litt vondt inni meg da vi kjøpte lammekotelettene i butikken, fordi nå vet jeg at jeg egentlig klarer meg uten. Før kunne jeg ikke tenke meg taco uten kjøtt, men nå syns jeg det kan være like godt uten hvis man er kreativ med grønnsakene. Den kanskje viktigste omstillingen har vært å innse hvor mye man kan gjøre ut av grønnsaker. Før så jeg på grønnsaker som utelukkende en siderett, det var liksom ikke grønnsakene som var “hoveddelen” ved maten. Men nå innser jeg at dette er helt feil, og at grønnsaker kan få frem så masse gode smaker i seg selv. What. Who am I? Haha uansett. Det finnes så mange retter som ikke trenger kjøtt i det hele tatt. Det gjelder bare å finne de grønnsakene man er glad i, og ikke prøve å tvinge seg til å spise de man ikke liker. Forøvrig har jeg også erfart at jeg syns det er mye bedre å lage noe ordentlig med masse gode grønnsaker, enn å prøve å finne erstatninger for kjøtt (typ soyaprodukter og tofu). Foreløpig syns jeg likevel det er lov å unne seg kjøtt av og til, men jeg kommer definitivt til å spise mye mer vegetarisk fremover enn hva jeg gjorde før. Kanskje jeg skal lage et innlegg med oppskrifter på god mat uten kjøtt?

Kommentarer