TAKEN

Forrige helg tilbragte jeg og Jonas omtrent halvparten av tiden ut på byen eller på fest, og den resterende halvparten in recovery hjemme i stua. Har tidligere nevnt at vi enda ikke har fått internett her hjemme, og det å ligge halvdød på sofaen i mange timer uten internett kan jo være nokså kjedelig. Men heldigvis har vi en bruktbutikk rett ved siden av som selger DVD-er til 5kr stykke. I tillegg er alt i butikken til halv pris, så 2,5 kr for en dvd der altså. Derfor har vi hatt et gledelig gjensyn med dvd-spilleren de siste ukene, og rekka med dvder i hylla er blitt lengre enn den med bøker. Så når vi lå der og bare ville ha noe å se, var vår redning dvd-er, og da spesielt èn dvd.  Nærmere bestemt: Taken.

Når dere hører Taken så tenker dere sikker: Liam Neeson og”I dont know who you are.." etc. Det er altså ikke den ”Taken” det er snakk om, men en mini-serie ved samme navn fra 2002, regissert av Steven Spielberg. Når vi så den i hylla på bruktsjappa, hadde vi allerede plukket ut det som var av Friends og Seinfeld, og trengte sårt en serie. Vi hadde aldri hørt om Taken, og ikke hadde vi særlig store forhåpninger heller, men vi tenkte som så at vi kunne jo gi den en sjanse. Og den skuffet ikke! Endte opp med å binge-watche omtrent hele serien i bakfylla. Og med tanke på at det er ti episoder som varer 1,5 time, er jo det ganske ekstremt.

Serien er på en måte et historisk drama blandet med sci-fi sjangeren, og tar for seg verdenshistorien (eller mest amerikansk historie) fra slutten av andre verdenskrig frem til i dag, sett fra et ståsted hvor menneskene gjentatte ganger blir bortført av aliens. Dette skildres ved å følge tre familier gjennom flere generasjoner som på hver sin måte prøver å finne ut hva det er aliensene ønsker å oppnå, samtidig som at det hele blir forsøkt holdt skjult av den amerikanske hæren. Hele serien er utrolig godt gjennomført i alt fra historie til bilder, og slutten var overraskende tilfredsstillende, da mange slike serier eller filmer lover for mye i forhold til hva de klarer å lage. Synes forresten også at Dakota Fanning var så sykt flink som barneskuespiller!

Dette var en utrolig spennende serie, og er veldig overrasket over hvor lite hype den har fått i ettertiden? Hadde aldri hørt om den? Why. Uansett: Se den om du kan! (bildene er hentet fra nettet)

To andre spennende serier som er verdt å nevne, er The Oa som kom på Netflix rett før jul, og Westworld på HBO som begge er like spennende på hver sin måte.  

Kommentarer