Bokanmeldelse: Will Grayson, Will Grayson

Siden forrige bokanmeldelse har jeg lest to bøker, og den første var Will Grayson, Will Grayson av John Green og David Levithan. I denne boka har de to forfatterne skrevet en fortelling hver, som etter hvert fletter seg inn i hverandre. Begge fortellingene handler om en gutt som går siste året på High School i Chicago-området, og begge heter Will Grayson. Men de har hvert sitt liv, og hver sine utfordringer i hverdagen som de må overkomme.

Når jeg leste denne boka hadde jeg glemt hvor godt John Green skriver. Bøkene hans er etter min mening toppen av ungdomslitteratur, som appellerer til ungdom og unge voksne på flere nivå. Det gjelder også denne boka, som jeg likte godt. Det er en bok om ungdomstid, kjærlighet og kanskje fremfor alt vennskap. Det er også fint å bli introdusert til David Levithans fortellerstil, som er noe lik Greens men enda mer personlig. I Levithans del av historien skildres hovedpersonen med en intens personlig fortellerstil, noe som gjør at leseren fort setter seg inn i hovedkarakterens litt trange verdensbilde, men samtidig forstår bakgrunnen for karakterens væremåte til verden rundt seg. I Greens del er hovedkarakteren noe mer reflektert og åpen for omverdenen, men stilen er likevel personlig og i boka blir vi fort kjent med to helt forskjellige Will Graysoner og sympatiserer med dem begge.

Begge historiene er to veldig gode skildringer av en ungdomstid som sannsynligvis de fleste av leserne vil kjenne seg godt igjen i. Likevel synes jeg ikke denne var den beste boka jeg har lest av John Green, og jeg synes at eksempelvis Looking for Alaska og Paper Towns er bøker som griper enda sterkere, og som engasjerte meg hakket mer. Men alt i alt en lettlest og fin bok, som fenger til siste stund.

Kommentarer