Kvinnedagen og en slags bucketlist

Hei og hå, og GRATULERER MED KVINNEDAGEN! Her har det ikke vært så mye aktivitet på en liten stund, fordi jeg har som sagt vært bortreist. I skikkelig 8. mars-ånd, har jeg vært på ferie helt alene for å skrive og det har vært så. jævla. deilig. Men det er også deilig å være hjemme igjen. I dag kunne jeg skrevet et langt innlegg om for eksempel enda flere grunner til å være feminist, eller forslag til ting vi må fortsette å kjempe for. Jeg har kommet over så mye bra på internett i dag, blant annet Marta Breen som skriver om 55 grunner til å være feminist, en video av menn som blir behandlet som kvinner på den røde løperen, og en artikkel om hvorfor vi bør slutte å kritisere “dårlige feminister”. Sannheten er at det finnes uendelige grunner til å kjempe for likestilling, og mange saker som kan diskuteres oss feminister i mellom. Men denne kvinnedagen har jeg mest lyst til å feire. Feire at jeg bor i et land hvor vi jenter kan drømme så stort vi vil, og at vi skal fortsette å drømme STORT og spre drømmene våre til resten av verden. Og det feirer jeg med å skrive en liste over store og små ting som jeg drømmer om å gjøre i løpet av mitt liv.

 1. Å skrive og utgi en bok

 2. Å ha positiv innflytelse på noen

 3. Å være et forbilde for noen

 4. Å reise (enda) en plass alene

 5. Å leve en periode uten smartphone

 6. Å ha en katt

 7. Å komme i god nok form til å gjøre hva jeg vil

 8. Å gå på overnattingstur i fjellet

 9. Å bo en lengre periode (minst to mnd) i en annen kultur

 10. Å vie en periode av livet mitt til hjelpearbeid

 11. Å arrangere en episk fest

 12. Å surfe

 13. Å lære meg å snakke et tredje språk (flytende)

 14. Å skrive manus til en film eller en serie

 15. Å bli bestevenn med en person jeg enda ikke har møtt

 16. Å oppleve den lykkeligste dagen i mitt liv (helst flere ganger)

 17. Å dra på matlagingskurs

 18. Å bo i mitt drømmehjem

 19. Å stå på en scene og spille og synge for et publikum

 20. Å ha vennskap som varer livet ut

 21. Å få oppleve alderdom

 22. Å få en mer uttrykksfull klesstil

 23. Å vokse til å bli et aksepterende, inkluderende, humoristisk og kjærlig menneske.


Kommenter gjerne og fortell hva du drømmer om!