Et lite syprosjekt

Denne bloggen skal i utgangspunktet ikke handle om mote og outfits og den pakka der, men jeg tenkte jeg likevel skulle skrive om et lite prosjekt jeg hadde forrige fredag. Etter jeg flytta hit til Køben har jeg prøvd å være litt bevisst på å kjøpe så mye brukt som mulig. Og det er det mange gode muligheter til her, noe jeg skrev om i dette innlegget. Det som er så fint med brukte klær er at det lokker frem kreativiteten. Man blir ofte nødt til å tenke litt utenfor boksen og finne nye måten å bruke plaggene på, da det ofte er litt spesielle plagg og kanskje ikke alltid riktig størrelse. I det siste har jeg blitt veldig inspirert av klær med broderinger eller strykemerker slik som på bildene over. Så jeg fikk en ide om å kjøpe klær på seconhand, og kjøpe merker til å sy på. Dette ble til et lite syprosjekt i forrige uke.

Jeg kjøpte et lite syskrin på flying tiger for anledningen. Klærne her er en hvit skjorte fra monki,  en stripet skjorte og en grå t-skjorte fra wasteland (secondhand), og en rød t-skjorte fra Episode (secondhand).

DSCF5754_Fotor.jpg

T-skjortene kjøpte jeg fordi jeg har ønsker meg noe litt mer sporty/casual å gå med på overkoppen nå som det er vår. Jeg går som regel med highwaist, så jeg liker som regel at overdelene er korte slik at jeg ikke må stappe dem oppi buksa. Derfor kjøpte jeg meg to store t-skjorter, som jeg klippet opp slik at de nådde meg ca. til midja. Jeg markerte først hvor jeg ville klippe både foran og bak, og så tegnet jeg en linje gjennom punktene. Jeg lagde dem litt lengre bak en forran. Og så klippet jeg opp, og sydde igjen i sømmene på sidere så de ikke skal revne.

Veldig enkelt, og ble veldig fornøyd med resultatet.

Til skjortene kjøpte jeg strykemerker fra Monki som jeg sydde på. Jeg kjøpte to pakker, slik at det ble to like på den hvite skjorta. På den stripete skjorta var det allerede et gammelt Ralph Lauren-merke, og da sydde jeg rett og slett bare det nye strykemerket over. Jeg strøk dem ikke på, fordi da har jeg sjansen til å sprette dem av igjen hvis jeg skulle ønske det senere.

Ble veldig fornøyd! Synes det livner opp plaggene, og gjør dem mer personlige. Synes spesielt den hvite kragen ble veldig fin!

Kommentarer