Filmtips: Café Society

Hei og god fredag! Vil bare komme med et lite filmtips nå før helga. Forrige helg så jeg og Jonas filmen Café Society, som er en av de siste filmene til Woody Allen. Jeg har lest en plass at dette ikke er den beste Woody Allen-filmen, men jeg likte den i alle fall kjempegodt! Hvis du liker Midnight in Paris eller Magic in the Moonlight, kommer du garantert til å like denne og. Veldig feel-good.

Filmen handler om en ung mann som flytter til Hollywood på 1930-tallet for å søke lykken. Der får han etter hvert jobb gjennom hans suksessrike onkel, og blir samtidig forelsket i onkelens sekretær. Men forelskelsen er ikke like enkel som han skulle ønske. Dette er klassisk Woody Allen, med kjærlighetsforviklinger, lange dialoger og en direkte og snakkesalig hovedkarakter som er noe blottet for sosiale hemninger.

Den er så herlig enkel og rett frem til tross for innviklede forhold og intriger. Jeg elsker å se hvordan Allen kan videreføre sitt filmunivers til nyere generasjoner, og hvordan Jesse Eisenberg nesten er en ung Woody Allen i denne filmen. I tillegg er Steve Carell med, som jeg er superfan av (oog så dukker Sheryl Lee fra Twin Peaks så vidt opp, som jeg aldri har sett i noe annet). Fem tomler opp!

Kommentarer