Å gjøre det slutt med dårlig kosthold

Forrige mandag fikk jeg en mail fra kvinneguiden.no om at jeg hadde kommet til finalen i en av deres skrivekonkurranser. Jeg ble selvfølgelig veldig glad! Dette føles ut som en win og en veldig fin måte å avslutte dette skrive-halvåret på.

Teksten kan du lese her.

Jeg skrev teksten når jeg var i startenfasen av nok en “nå skal jeg kutte ut all usunn mat og bli supersunn resten av livet”-periode. Jeg trekkes mer enn ofte mellom idealet om at man skal være sunn og ha et godt og balansert kosthold, og det at man er fin nok som man er og kan spise hva man vil. Personlig er jeg veldig glad i forskjellig usunn mat, og føler ofte jeg trenger den både når jeg er ekstra glad eller ekstra nedfor. Både til feiring og til trøst. Jeg er nok ikke så usunn at det går alvorlig utover helsa mi (enda), men jeg ønsker jo egentlig å leve en sunnere livsstil. Eller gjør jeg det? Problemet mitt er at jeg ikke aner om jeg noen gang kommer til å få et normalt forhold til dette med sunnhet. I perioder driter jeg fullstendig i det, og i andre perioder er jeg kanskje litt for opptatt av det. Idealet er kanskje å finne den gyldne middelveien, å gjøre det som får meg til å føle meg vel. Men jeg vet ærlig talt ikke om jeg kan finne den, fordi det er så innmari opp og ned. Og jeg er temmelig sikker på at jeg ikke er den eneste som har det sånn. I teksten på kvinneguiden utforsker jeg dette temaet, og spør hvorfor det er sånn at mange unge får et så trøblete forhold til mat. Les den, så blir jeg veldig takknemlig <3

ps. Jeg var egentlig ekstremt usikker på om jeg skulle legge ut disse bildene, men så tenkte jeg: why not. Ferdig med det. 

Kommentarer