Hei fra Portugal

Nå har det vært veldig stille her en stund. Men det er bare fordi livet trenger å leves irl en periode. For tiden tilbringer vi lange, late dager på stranda og går turer langs sinnsyke klipper ved havet. Men jeg tenkte bare jeg skulle titte innom her for å presentere hva jeg leser i ferien. Foreløpig er har jeg nok med to bøker. 

upload.jpg

Den første er min briljante venninne av Elena Ferrante, oversatt til nynorsk av Kristin Sørsdal.

Den handler om vennskapet mellom to unge jenter i 1950-tallets Italia. Til tider er den spennende, men mest av alt er den fin, ærlig og undrende omkring barndom, oppvekst og livet. Jeg mistenker at jeg liker den spesielt godt fordi jeg er her i Portugal, og selv om det ikke er Italia, er det ikke vanskelig å se for seg de smale brosteinsgatene i Napoli-området. 

 

upload.jpg

Den andre jeg leser er sommerboken av Tove Janson, som handler om en sommer på en øy i Finland og en jente og hennes bestemor. Har ikke kommet så langt på den enda, men tror den blir perfekt å lese på svaberg langt nord med bølgeskvulp og måseskrik i bakgrunnen om noen knappe dager.

Over og ut fra meg!