Portugal vol. 1

DSCF6395_Fotor.jpg

Forrige uke var det så mye som skjedde, både på skolen og etter skoletid, og denne uka ser ut til å bli like travel. Så det blir litt like aktivitet her, men jeg får klemt inn et blogginnlegg i dag. I sommer var jeg og Jonas i Portugal i 15 dager, og på de dagene opplevde vi så utrolig mye som jeg gjerne vil dele her. Jeg tenkte å dele reisen inn i fire innlegg, sånn at jeg kan fortelle om et sted av gangen. 

DSCF5898_Fotor.jpg
DSCF6002_Fotor.jpg

Første stopp var Lisboa! Det at vi plutselig var kommet til denne fremmede og utrolig vakre byen, når hodene egentlig fortsatt var i planleggingsbobla for høsten, var både forvirrende og veldig herlig. 

DSCF5922_Fotor.jpg
Collage_Fotor-kopi 2.jpg
DSCF6273_Fotor.jpg

Jeg hadde lenge drømt om å reise til Lisboa, og byen var både akkurat slik jeg så for meg, og samtidig ikke i det hele tatt. Det var pastellfarger, masse brostein, trær i full blomst, bratte bakker, vakre bygninger, små hus, røde hustak og mektige utsikter. De første ti minuttene inne byen, gjenspeilte godt vår litt naive innstilling til dette fantastiske landet: Vi ble gjennomsvette av å drasse to trillekofferter opp bakene til airbnb-en. Hadde ikke sett for oss at i tillegg til bratte bakker, var alle fortau i hele byen dekket i brostein. Tips: Skal du til Portugal, gå for sekk! 

DSCF5844_Fotor.jpg
DSCF5813_Fotor.jpg
DSCF5902_Fotor.jpg

Det første vi gjorde var å finne et utkikkspunkt. Utsikten tok rett og slett pusten fra meg, og jeg innså på ordentlig hvilken by vi var kommet til. Etter det bestemte vi oss for å finne en god restaurant, og dra i gang turen ordentlig. Og vi traff spikeren på hodet! Vi ruslet litt i Alfama-området, og etter en stund gikk vi forbi noen akrobater som reklamerte for et show på en restaurant. 

IMG_20170628_220633_Fotor.jpg

Restauranten lå på en liten terrasse under tak, med utsikt over hele Alfama-området. Helt fantastisk fint, og god mat. Etter maten fikk vi sett litt av akrobatshowet, før vi bestemte oss for å ta en litt tidlig kveld. 

DSCF5785_Fotor.jpg

Dag nr. to startet med en lang frokost med croissanter, yoghurt, frukt og Portugals kronjuveler: pastell de natas!

DSCF6211_Fotor.jpg
DSCF5955_Fotor.jpg
DSCF5964_Fotor.jpg

Etter det gikk vi gjennom Alfamas gater ned mot “sentrum” av byen. Vi fikk se Lisboas mektige sentrum med handlegater og herskapelige bygg, og spise enda flere pastel de natas, som i tillegg var de beste vi smakte på turen. 

DSCF5974_Fotor.jpg
DSCF5980_Fotor.jpg
DSCF5989_Fotor.jpg
DSCF5990_Fotor.jpg
DSCF5993_Fotor.jpg

Derfra tok vi den berømte trikk nr. 28 hjem (men det var egentlig bare trangt og klamt). På kvelden spiste vi burger på en lokal plass, hvor vi også oppdaga potetskall-pomfritt. Så godt! 

DSCF6013_Fotor.jpg
DSCF6036_Fotor.jpg

Den tredje dagen tok vi toget ut til Belem-området. Vi besøkte en kirke, og gikk ellers bare litt rundt og så på byggene og det berømte Belem-tårnet. 

DSCF6103_Fotor.jpg
DSCF6043_Fotor.jpg
DSCF6164_Fotor.jpg

Pga. Alt for mye folk gikk vi ikke inn, men det var egentlig like greit fordi vi begynte å bli ganske sliten etter to dager med inntrykk og masse gåing. Vi bestemte oss for å ta en rolig kveld, og kjøpte med pizza til et utkikspunkt i Bairro alto-området. Så dro vi hjem og drakk vin.

DSCF6245_Fotor.jpg
DSCF6388_Fotor.jpg

På dag nr. tre og siste dag i Lisboa, gikk vi for å se slottet (Castelo de Sao Jorge). Der ruslet vi rundt i mange timer - så utrolig vakkert. 

DSCF6282_Fotor.jpg
DSCF6288_Fotor.jpg
DSCF6318_Fotor.jpg
DSCF6382_Fotor.jpg

På kvelden spiste vi på en tapas-restaurant i Bairro alto, som muligens var det beste måltidet på hele turen. 

IMG_20170701_202725_Fotor.jpg

Lisboa var så utrolig vakker, og jeg vil definitivt tilbake!

Kommentarer